دیدار هیئت رئیسه و مدیران گروه‌های آموزشی دانشکده با مسئولین استان قزوین

خلاصه خبر: اعضای هیئت رئیسه دانشکده کشاورزی به همراه مدیران گروه های مختلف آموزشی و جمعی از اعضای هیئت علمی دانشکده از مراکز شاخص بخش کشاورزی استان قزوین بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشکده، اعضای هیئت رئیسه دانشکده کشاورزی به همراه مدیران گروه های مختلف آموزشی و جمعی از اعضای هیئت علمی دانشکده از مراکز شاخص بخش کشاورزی استان قزوین بازدید کردند.

در این بازدید که در روزهای سه شنبه و چهارشنبه ؛ 31 فروردین ماه و اول اردیبهشت ماه سال جاری صورت گرفت، از پتانسیل های بالقوه و بالفعل و نیز تواناییهای دشت قزوین در حوزه ی کشاورزی در شهرستان های آبیک، قزوین و تاکستان بازدید بعمل آمد و در شامگاه روز سه شنبه 31/1/1395 جلسه ی گفتگو و همفکری با استاندار محترم استان قزوین، معاونین استانداری، رئیس سازمان جهادکشاورزی  و رئیس سازمان برنامه و بودجه استان قزوین برگزار گردید.

در این جلسه که با هدف همکاری دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس با استان قزوین در بهبود شرایط و شکوفایی های بخش کشاورزی این استان صورت گرفت ، پس از تلاوت آیاتی از کلام ا... مجید، ابتدا آقای دکتر علی اصغر طالبی، رئیس دانشکده کشاورزی، فرارسیدن ولادت مولی الموحدین حضرت علی علیه السلام را تبریک گفت و سپس ضمن تشکر از مسئولین بخش کشاورزی استان قزوین جهت میزبانی خوب و شایسته و ابلاغ سلام جناب آقای دکتر احمدی، رئیس محترم دانشگاه تربیت مدرس، به مسئولین استان،  با اشاره به پتانسیل خوب دشت قزوین در بخش کشاورزی و آمادگی گروه های مختلف علمی دانشکده کشاورزی در جهت بالا بردن بازدهی در این بخش گفت : از اینکه توفیق حاصل شد در استان زیبا، سرسبز، تاریخی و فرهنگی استان قزوین خدمت استاندار محترم و همکاران شریف ایشان برسیم موجب خوشحالی است و امیدواریم تعامل بین دانشگاه تربیت مدرس و مسئولین عالی رتبه استان نتایج و برکات ارزشمندی را برای کشور و برای استان به همراه داشته باشد و انشاا... زمینه ساز یک الگوی مناسب از ارتباط بین بخش های اجرایی و دانشگاه باشد. امیدواریم این تعامل استمرار داشته باشد تا از طریق انعقاد تفاهم نامه در زمینه های مختلف به دستاوردهای عملی برای پیشرفت اقتصادی استان منجر بشود.

وی افزود: همچنانکه استحضار دارید سال جاری توسط مقام معظم رهبری سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شده است. حدود 37 سال از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی گذشته و وضعیت اقتصادی کشور مطلوب نیست. بحث در خصوص دلایل عدم موفقیت کشور در حوزه اقتصاد فرصتی طولانی می طلبد ولی مهم ترین دلیل آن عدم استفاده از نقطه قوت کشور ما یعنی نیروی انسانی متعهد و متخصص است .

بهرحال امروز که فرصتی برای خدمتگذاری فراهم شده باید همه ی همت و تلاش خود را در جهت تحول اقتصادی بکار بگیریم، از شعار عبور کنیم و به اقدام و عمل بپردازیم.

آقای دکتر طالبی گفت: دانشگاه تربیت مدرس به عنوان مولود انقلاب اسلامی در سال 1360 به فرمان حضرت امام رضوان ا... تعالی علیه و با هدف تربیت اعضای هیئت علمی متخصص و متعهد برای سایر دانشگاهها تاسیس شد و توسط مقام معظم رهبری لقب دره التاج دانشگاه های ایران را به خود اختصاص داد. در حال حاضر حدود ده هزار نفر دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه مشغول به تحصیل شدند و حدود 9200 نفر از دانشگاه فارغ التحصیل شدند. تاکنون از دانشگاه تربیت مدرس 21 چهره ی ماندگار و برتر علمی به جامعه ی علمی کشور معرفی شده است.حدود 32500 مقاله علمی تاکنون توسط اساتید دانشگاه در مجلات معتبر علمی به چاپ رسیده است و حدود 3800 اختراع پبت شده در دانشگاه مستندسازی شده است. دانشگاه تربیت مدرس شامل 17 دانشکده و 14 پژوهشکده و مرکز پژوهشی و دانشکده کشاورزی 15 گروه آموزشی در رشته های مختلف کشاورزی با بیش از 80 عضو هیئت علمی را در برمی گیرد.

دانشگاه تربیت مدرس در 15 سال ابتدای تاسیس هدف خود را تربیت نیروی انسانی برای سایر دانشگاهها قرار داد و در15 سال بعدی به یک دانشگاه پژوهش محور تبدیل شد و در این زمینه نیز بسیار خوب درخشید و به جایگاه دوم کشور در زمینه ی تولید علم در بین دانشگاه های جامع دست یافت ولی در دو سال اخیر و در طرح راهبردی دانشگاه به مباحث تجاری سازی و نقش دانشگاه در توسعه ی اقتصادی کشور و کارآفرینی توجه شایسته ای شده است و امیدواریم از طریق ارتباط دانشگاه با بدنه ی اجرایی کشور این موضوع تحقق یابد.

رئیس دانشکده کشاورزی گفت: استان قزوین و دشت قزوین از مناطق بسیار مستعد جهت توسعه فناوری های نوین کشاورزی است و از ظرفیت های فوق العاده ای در زمینه ی باغداری، مرتع، دام و طیور و محیط زیست برخوردار است. این ظرفیت ها در تعامل با علم و اساتید صاحب نظر و متعهد دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس می تواند زمینه ی ایجاد الگوی مناسبی از همکاری دانشگاه با بخش اجرایی را ارائه نماید لذا دانشکده کشاورزی آمادگی خود را جهت تاسیس "مرکز توسعه علوم و فناوری های نوین کشاورزی"با همکاری استانداری، سازمان برنامه و بودجه استان و سازمان جهاد کشاورزی استان اعلام می نماید و آماده عقد تفاهم نامه دراین زمینه می باشد.

آقای دکتر علی اصغر طالبی در پایان سخنانش اظهار امیدواری کرد که این حرکت به عنوان الگویی شایسته به توسعه ی علم و اقتدار کشور کمک نماید.

سپس آقای مهندس فریدون همتی، استاندار محترم قزوین، ضمن خوشامدگویی به گروه اساتید متخصص دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس ، گفت : تولیدات بخش کشاورزی باید صادرات محور باشد و در توسعه این بخش نیز استفاده از شرکت های دانش بنیان در اولویت قرار گیرد.
وی گفت: دشت قزوین از ظرفیت های بی نظیری برخوردار است که اگر با نگاه علمی بتوانیم بهره برداری از آن را افزایش دهیم قادریم ضمن کسب سود بیشتر در این بخش به اشتغال و اقتصاد مقاومتی هم کمک کنیم.
استاندار قزوین یادآورشد: دشت قزوین در تامین امنیت غذایی استان و کشور نقش ارزنده ای دارد و دانشکده کشاورزی تربیت مدرس تهران با داشتن اساتید برجسته اگر بتواند با وضعیت استان بیشتر آشنا شود و راهکارهای عملی و علمی برای بهینه سازی تولید داشته باشد استقبال می کنیم.
وی اضافه کرد: آب برای استان قزوین یک مسئله اساسی در حوزه کشاورزی است و با محدودیت منابع زیرزمینی متاسفانه استفاده بی رویه از این منابع موجب شده کشاورزی آینده دشت دچار چالش شود و امروز با 800 میلیون مترمکعب کسری آب مواجهیم که نگران کننده است.
استاندار قزوین بیان کرد: به نظر می رسد بهره برداران هنوز تهدید جدی کمبود آب را حس نکرده اند که باید فرهنگ سازی شود و نگذاریم این منابع محدود اما ارزشمند به سادگی مصرف شود و آیندگان را با چالش مواجه کنیم.
وی گفت: بهره وری در شرایط موجود در حوزه عملکرد در واحد سطح اقتصادی نیست و باید تلاش کنیم با اصلاح الگوی کشت، آموزش های تخصصی، توسعه مکانیزاسیون و استفاده از دانش های نوین و اساتید این حوزه ضمن افزایش راندمان کار به کاهش هزینه ها هم کمک کنیم.
آقای مهندس همتی یادآورشد: نبود صنایع تبدیلی و نداشتن پشتیبانی فنی و ضعف در بازاریابی نیز از جمله مشکلات بخش کشاورزی است و اگر بخواهیم تحولی در تولید و صادرات کشاورزی ایجاد شود و بتوانیم شعار امسال را در اقتصاد مقاومتی عملیاتی کنیم باید ضمن رفع موانع و مشکلات موجود به سمت کشاورزی نوین حرکت کنیم.
وی افزود: باید ارزش آفرینی های رادیکال در بخش کشاورزی ایجاد کنیم تا بتوانیم برای بازار۳۰ میلیون نفری مصرف که در اطراف استان وجود دارد بخوبی استفاده کنیم . به مسئولان دانشکده کشاورزی تربیت مدرس پیشنهاد می کنیم از ظرفیت دشت قزوین برای اجرای طرح های پژوهشی و تحقیقاتی استفاده کنند تا بهره وری کشاورزی قزوین را ارتقاء دهند و در این زمینه آماده همه گونه همکاری هستیم.

استاندار قزوین در پایان سخنانش تصریح کرد: باید بتوانیم دانش را وارد مزرعه کرده و از آن برای ارتقاء بهره وری استفاده کنیم و در این راه ارتباط تنگاتنگ دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس تهران با مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی قزوین برای اجرای طرح های علمی و نوین ضروری است.

گفتنی است در این جلسه که در سالن باغستان قزوین برگزار شد، مدیران و معاونین جهاد کشاورزی و تعدادی از مسئولین حوزه های کشاورزی استان قزوین نیز حضور داشتند.

در این مسافرت دو روزه به استان قزوین از تعدادی از مراکز کشت و صنعت،پرورش دام و طیور و باغات و مزارع نمونه ی این استان و نیز آثار تاریخی شهرقزوین دیدن بعمل آمد و با مسئولین مربوطه بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

بازدید علمی هیئت رئیسه، مدیران گروه و اعضای هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس از استان قزوین با بازدید از مرکز تحقیقات انگور در شهرستان تاکستان در روز چهارشنبه مورخ 1/2/1395 خاتمه یافت.


6 اردیبهشت 1395 / تعداد نمایش : 3273