جلسه دفاع از پایان‌نامه: احسان باقری، گروه مهندسی سازه

خلاصه خبر: مطالعه پارامتریک اثر استفاده از الیاف FRP بر رفتار لرزه‌ای ستون‌های دایره‌ای بزرگ‌مقیاس پل‌ها

• عنوان: مطالعه پارامتریک اثر استفاده از الیاف FRP بر رفتار لرزه‌ای ستون‌های دایره‌ای بزرگ‌مقیاس پل‌ها
  • ارائه‌کننده: احسان باقری
  • استاد راهنما: آقای دکتر فرهاد دانشجو
  • استاد ناظر داخلی : آقای دکتر مسعود سلطانی‌محمدی
  • استاد ناظر خارجی : آقای دکتر احسان دهقانی (دانشگاه قم)
  • نماینده تحصیلات تکمیلی: آقای دکتر حمید محرمی
  • مکان: سالن سمینار 1-دانشکده فنی و مهندسی
  • تاریخ: 1396/11/10
  • ساعت: 10:00

چکیده: یکی از روش‌های بهبود عملکرد لرزه‌ای ستون‌های دایره‌ای شکل پل‌ها، استفاده از الیاف FRP است. در این پژوهش عملکرد لرزه‌ای ستون‌ها با مقطع دایره‌ای در حالت‌های بدون محصورشدگی و همچنین با در نظر گرفتن تعداد لایه‌های گوناگون الیاف FRP به دور آن ها موردبررسی قرار گرفته است. با انجام آنالیزهای استاتیکی غیرخطی اثر استفاده از الیاف در تعداد لایه‌های مختلف بر ظرفیت شکل‌پذیری، مقاومت تسلیم، تغییر مکان تسلیم و سختی جانبی این ستون‌ها ارزیابی شده است. نتایج این تحلیل‌ها نشان می‌دهد که با افزایش محصورشدگی، در اثر استفاده از تعداد لایه‌های مختلف الیاف، ظرفیت شکل‌پذیری و مقاومت تسلیم، تغییر مکان تسلیم و سختی جانبی اولیه ستون‌ها افزایش خواهد یافت. همچنین نتایج تحلیل‌های تاریخچه زمانی غیرخطی حاکی از کاهش تقاضای شکل‌پذیری و شاخص خسارت لرزه‌ای این ستون‌ها تحت زلزله‌های دور از گسل ثبت‌شده بر روی خاک تیپ C است. آنالیزهای دینامیکی غیرخطی افزاینده نیز بر روی مدل‌های گوناگون با استفاده از 22 رکورد زلزله معرفی‌شده در گزارش FEMA-P695 انجام شده است. نتایج این تحلیل‌ها نشان می‌دهد که استفاده از این الیاف به دور ستون‌ها سطوح عملکرد لرزه‌ای خدمت‌رسانی بی‌وقفه، قابلیت استفاده بی‌وقفه، ایمنی جانی و آستانه فروریزش آنها را بهبود می‌بخشد. تاثیر این الیاف در افزایش سطح عملکرد لرزه‌ای آستانه فروریزش ستون‌ها خصوصا در ستون‌های بلند قابل‌توجه و درنظرگیری اثرات خروج از مرکزیت بارگذاری باعث کاهش تاثیر استفاده از الیاف بر روی این خصوصیات است.
کلمات کلیدی: محصورشدگی، خروج از مرکزیت بارگذاری، ظرفیت شکل‌پذیری، تقاضای شکل‌پذیری لرزه‌ای، شاخص خسارت، مقاومت تسلیم، سطوح عملکردی.

8 بهمن 1396 / تعداد نمایش : 1759