چهره‌های ماندگار


 

دکتر حسین شکویی چهره ماندگار سال 1382

دکتر حسین شکوئی، در سال ۱۳۱۲ در تبریز دیده به جهان گشود. او پس از اتمام تحصیلات ابتدائی در مدرسه شمس، وارد دوره دبیرستان شد.
ودر سال ۱۳۳۴ در دانشگاه تبریز در رشته تاریخ و جغرافیا مشغول به تحصیل شد. پس از گذراندن دوران تحصیلی مدرک کارشناسی خود را در رشته تاریخ و جغرافیا از دانشگاه تبریز 1337 مدرک کارشناسی ارشد را از دانشگاه تهران 1346 و مدرک دکترای تخصصی خود را در رشته جغرافیای انسانی از دانشگاه استانبول 1357 دریافت کرد.
دکتر حسین شکوئی بیش از ۱۰ سال در دانشگاه تبریز تدریس می‌کرد و در سال ۱۳۶۴ پس از عزیمت به تهران در دانشگاه تربیت مدرس مشغول به تدریس شد و می‌توان او را در ردیف اولین پایه‌گذاران دوره دکترای رشته جغرافیا در دانشگاه تربیت مدرس معرفی کرد.
وی همچنین در سال‌های ۱۳۷۲ و ۱۳۷۶، استاد نمونه دانشگاه تربیت مدرس شناخته شدند و کتاب‌های تألیفی ایشان در سال‌های ۱۳۶۷ و ۱۳۷۵ به عنوان کتاب‌های برگزیده سال جمهوری اسلامی ایران معرفی شد.


دکتر صادق آیینه‌وند چهره ماندگار سال 1385

دکتر صادق آئینه‌وند در سال ۱۳۳۰ ه. ش در یکی از روستاهای تویسرکان متولد شد و تحصیلات و ابتدایی را در زادگاه و دوران دبیرستان را در اسدآباد همدان به پایان رسانید. دکتر آئینه‌وند در دانشگاه تهران به تحصیل در رشته ادبیات عرب پرداخت وی درهمان دانشگاه به ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ادبیات عرب پرداخت و همراه با آن، بخشی از دروس حوزوی را نیز خواند.
در ۱۳۶۱ به عضویت هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس درآمد ،یک سال بعد، با سمت رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، عازم سوریه شد و همزمان، در ۱۳۶۳ به تحصیل در مقطع دکتری ادبیات عرب در دانشگاه قدیس یوسف لبنان پرداخت و پس از اتمام تحصیل و بازگشت به ایران در دانشگاه‌های تربیت مدرس، تهران، دانشگاه الزهراء و قم، دروس تاریخ اسلام و سیره نبوی و تاریخ‌نگاری در اسلام و ادبیات عرب تدریس کرد.
در سال ۱۳۷۳ به عنوان استاد نمونه کشور به دریافت لوح تقدیر از ریاست جمهوری وقت، هاشمی رفسنجانی، نایل آمد و تاکنون مقالات گوناگونی از او در نشریات معتبر داخلی و خارجی منتشر شده است. تألیف و ترجمه بالغ بر ۳۴ جلد کتاب و انتشار ۹۶ مقاله از آثار علمی دکترصادق آئینه‌وند است. وی راپدر علم تاریخ اسلام در ایران، چهره فرهیخته استان همدان ۱۳۸۴،پیشکسوت علوم انسانی ایران جشنواره فارابی۱۳۹۰واستاد برجسته بنیاد ملی نخبگان کشور می دانند.


دکتر محمد جعفر ملکوتی چهره ماندگار سال 1387

ایشان پس از مدارک ابتدایی و متوسطه وارد دانشگاه شهید چمران در سال 1349 شد و مدرک لیسانس را از این دانشگاه اخذ کرد و وارد دانشگاه تهران شد و فوق لیسانس را از این دانشگاه گرفت و در سال 1356 به نبراسکای امریکا رفت و دکترای خود را با درجات عالی دریافت کرد.
وی تا سال 1362 در دانشگاه زنجان و از آن پس در دانشگاه تربیت مدرس مشغول به تدریس و تحقیق می باشد. در سال 1383 به عنوان اولین ایرانی، موفق به دریافت جایزه از آکادمی علوم جهان سوم (TWAS) گردیدند. دکتر ملکوتی تا کنون بیش از 1400 عنوان کتاب، مقاله علمی و نشریه فنی به چاپ رسانده اند.