متن کامل خبر


 
بیست و چهارمین المپیاد علمی دانشجویی دانشگاه‌های منطقه یک کشور

خلاصه خبر: بیست و چهارمین المپیاد علمی دانشجویی دانشگاه‌های منطقه یک کشور، 12 و 13 اردیبهشت ماه در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

دکتر بیژن هاشمی مدیر دفتر همکاری های آموزشی و آزمون دانشگاه با اشاره به اینکه دانشگاه تربیت مدرس ۱۰ سال است که میزبانی آزمون المپیاد علمی دانشجویی غیرمتمرکز در دانشگاه‌های منطقه یک را به نمایندگی از سازمان سنجش بر عهده دارد، گفت: آزمون فوق روز پنجشنبه و جمعه 12و 13 اردیبهشت طی 6 نوبت (متفاوت بر حسب رشته) برگزار شد. بر این اساس همه رشته‌های دانشگاهی موظف به شرکت در ۶ نوبت آزمون نیستند؛ بلکه این موضوع بر حسب رشته و مواد درسی آن‌ها متفاوت است و داوطلبان از حداقل ۲ نوبت (در رشته‌هایی همچون رشته آمار) تا حداکثر ۶ نوبت (رشته حقوق) در آزمون شرکت می‌کنند.
وی آزمون المپیاد علمی دانشجویی غیرمتمرکز در دانشگاه‌های منطقه یک را متشکل از حدود ۱۳ دانشگاه در تهران و کرج به عنوان منطقه ۱ دانست و افزود: این المپیاد کشوری در ۲۰ رشته تخصصی شامل ۶ رشته علوم انسانی نظیر الهیات و معارف اسلامی، جامعه‌شناسی، زبان و ادبیات فارسی، علوم تربیتی، حقوق و علوم اقتصادی، ۶ رشته علوم پایه شامل رشته‌های آمار، فیزیک، شیمی، علوم زمین، زیست‌شناسی و رشته جدید سلول‌های بنیادی ومهندسی بافت و ۶ رشته علوم مهندسی شامل رشته‌های مهندسی برق، شیمی، صنایع، عمران، کامپیوتر، مکانیک، مواد و متالوژی برگزار شد.
هاشمی خاطر نشان کرد: فرآیند برگزاری آزمون از ابتدا تاکنون به این شکل بوده که در مرحله اول دانشجویان ممتاز سال آخر یا در شرف فارغ‌التحصیلی همه دانشگاه‌ها، از جمله همه دانشگاه‌های تهران و کرج غیر از دانشگاه آزاد اسلامی، به تشخیص مقامات مسئول دانشگاه از جمله مسئول استعدادهای درخشان و معاون آموزشی، به نمایندگی از سازمان سنجش به ما معرفی شدند تا بتوانند در این رقابت شرکت کنند.
وی تعداد شرکت‌کنندگان آزمون از کل دانشگاه‌های منطقه ۱ در مرحله غیرمتمرکز را ۵۲۷ نفر اعلام کرد و توضیح داد: در این میان شاهد شرکت افراد محدود ۱ تا ۲ نفر از یک رشته دانشگاهی خاص تا تعداد حداکثری ۴۷ نفر در برخی رشته‌ها را شاهد بودیم. به طور میانگین می‌توان گفت در هر رشته دانشگاهی بین ۱۹ تا ۴۷ نفر در مرحله غیرمتمرکز المپیاد علمی دانشجویی دانشگاه‌های منطقه یک شرکت داشته‌اند.
وی درباره نتایج این آزمون توضیح داد: افرادی که در این مرحله حداقل ۶۰ درصد امتیاز بالاترین فرد را کسب کنند، به مرحله متمرکز کشوری صعود می‌کنند که شامل شرکت‌کنندگان ۸ منطقه کشوری است و در آن مرحله (طبق تجربه سال‌های قبل) حدود ۱۰۰۰ نفر به رقابت می‌پردازند.
مدیر دفتر همکاری های آموزشی و آزمون دانشگاه اضافه کرد: از بین شرکت‌کنندگان در ۲۰ رشته مختلف دانشگاهی، در هر رشته ۱۵نفر دارای بالاترین امتیاز، مشروط به آنکه حداقل امتیاز را کسب کنند به عنوان نفرات برگزیده معرفی خواهند شد و امتیازات مختلفی به آن‌ها تعلق می‌گیرد.
وی ادامه داد: ۱۵ نفر برتر معرفی شده از سوی سازمان سنجش و آموزش کشور در هر رشته، می‌توانند بدون آزمون در رشته‌های مرتبط در دانشگاه‌ها ادامه تحصیل دهند؛ ضمن آنکه از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان نیز برخوردار خواهند شد. به عبارتی دانشگاه‌ها اختیار دارند این افراد را خارج از ظرفیت آزمون، به صورت مازاد و از محل استعدادهای درخشان پذیرش کنند.
وی دیگر امتیازات برای این افراد را بورس تحصیلی، حمایت‌های مالی برای انجام پروژه در دوران کارشناسی ارشد، سفرهای متقاضی تکمیلی به خارج از کشور برای شرکت در کنفرانس‌های بین‌المللی و گرنت‌های مالی عنوان کرد.


14 اردیبهشت 1398 / تعداد نمایش : 1659