متن کامل خبر


 
ترمیم بافت آسیب‌ دیده ماهیچه به کمک نانوساختارهای گرافنی

خلاصه خبر: دکتر مسعود سلیمانی عضو هیأت علمی گروه خون شناسی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه با همکاری محققان مرکز تحقیقات و فناوری بن یاخته و پژوهشگرانی از دانشگاه صنعتی شریف موفق شدند با ساخت نانو الیاف پلیمری و با بهره‌گیری از گرافن، داربستی برای ترمیم بافت‌های ماهیچه تولید کنند.

دکتر مسعود سلیمانی عضو هیأت علمی گروه خون شناسی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه با همکاری محققان مرکز تحقیقات و فناوری بن یاخته و پژوهشگرانی از دانشگاه صنعتی شریف موفق شدند با ساخت نانو الیاف پلیمری و با بهره‌گیری از گرافن، داربستی برای ترمیم بافت‌های ماهیچه تولید کنند.
اخیرا مواد کامپوزیتی حاوی گرافن و اکسید گرافن کاربردهای زیادی در زمینه‌ مهندسی بافت یافته‌اند. یکی از مهمترین مسائل در حوزه‌ مهندسی بافت، ایجاد زیست سازگاری بالا به‌ منظور برقراری شرایط مناسب برای رشد سلول خارج از محیط بدن است.
طی دهه‌های اخیر، غشاهای نانولیفی پلیمری و مواد نانوساختار پایه کربن جهت استفاده در مهندسی بافت به ‌عنوان داربست معرفی شده‌اند. همچنین، صفحات گرافن و اکسید گرافن به دلیل برخورداری از خواص فیزیکوشیمیایی و زیست سازگاری بالا، توجهات بسیاری را در حوزه‌های مختلفی نظیر حسگرهای زیستی و دارورسانی هوشمند به خود جلب کرده‌اند.
در این پژوهش با استفاده از پلیمرهای رسانا و نانو صفحات گرافن و اکسید گرافن محیطی مناسب برای کشت سلول‌های ماهیچه‌ای خارج از محیط بدن فراهم شده است. هزینه‌ ساخت داربست‌های تولید شده در این پژوهش نسبت به نمونه‌های مشابه پایین‌تر است. همچنین عوارض جانبی استفاده از این داربست‌ها جهت کشت سلولی خارج از بدن نیز به دلیل استفاده از مواد افزودنی کمتر، پایین‌تر می باشد
به گفته پژوهشگران این پروژه تحقیقاتی، این داربست که در فاز آزمایشگاهی تولید شده است می‌تواند برای ترمیم بافت‌های ماهیچه‌ای آسیب‌دیده مورد استفاده قرار داد.
گفتنی است، این پروژه حاصل تلاش‌های دکتر مسعود سلیمانی عضو هیأت علمی دانشگاه، دکتر سیم زر حسین زاده پژوهشگر مرکز تحقیقات و فناوری بن یاخته، دکتر شادی هاتمی محقق دوره پسادکترا و متین محمودی فرد دانشجوی دکترای دانشگاه صنعتی شریف است و نتایج آن نیز در مجله Biomedical Materials به چاپ رسید.


23 تیر 1395 / تعداد نمایش : 2849