متن کامل خبر


 
پایداری دانشگاه در گرو پژوهش های معتبر و مورد نیاز جامعه است

خلاصه خبر: رییس دانشگاه در مراسم گرامیداشت روز پژوهش که 23 آذرماه با حضور برگزیدگان پژوهشی برگزار شد، بر پشتیبانی و حمایت از پژوهش و پژوهشگران تأکید و از شعار راهبردی دانشگاه که بیانگر نقشه راه دانشگاه می باشد رونمایی کرد.

رییس دانشگاه در مراسم گرامیداشت روز پژوهش که 23 آذرماه با حضور برگزیدگان پژوهشی برگزار شد، بر پشتیبانی و حمایت از پژوهش و پژوهشگران تأکید و از شعار راهبردی دانشگاه که بیانگر نقشه راه دانشگاه می باشد رونمایی کرد.
رییس دانشگاه در این مراسم ضمن تقدیر از پژوهشگرانی که برای کشور افتخارآفرینی می کنند، هدف از خلقت را پژوهش دانست گفت: پژوهش به مفهوم گسترده در قرآن کریم، آموزه های دینی، روایات و کلام بزرگان ایران اسلامی وجود دارد و انسان به تفکر و درک حقیقت تشویق گردیده است. خداوند پس از آموزش کلمه از بشر خواست که در پدیده ها تفکر کند و به شناخت رسیده و با شناخت حقیقت را دریابد و به عبادت از روی شناخت بپردازد.
وی افزود: پژوهش از مسیر آموزش آغاز می شود. تلاش ما در دانشگاه تربیت مدرس همواره بر فراهم نمودن مسیرهای مناسب برای پژوهش متمرکز بوده است. جامع ترین فعالیت دانشگاه نیز تهیه طرح تحول راهبردی می باشد که هر یک از 4 اولویت اصلی آن با بحث پژوهش گره خورده است. پایداری و استمرار ساختار دانشگاه در گرو پژوهش های معتبر و مسئله گر و مورد نیاز جامعه است.
دکتر احمدی به اهمیت نقشه راه زندگی علمی هر پژوهشگر اشاره و تصریح کرد: پژوهش به صورت انفرادی، تیمی و یا به صورت تعامل بین المللی یا شبکه ای صورت می گیرد. در حال حاضر پژوهش گروهی در پروژه های جامع از اهمیت بالایی برخوردار است و همینطور تعامل تیم های بین المللی و یا شبکه ای رو به گسترش می باشد. در این تعاملات فرصت استفاده از امکانات مادی، معنوی، سخت افزاری و نرم افزاری بیشتری فراهم می شود. دانشگاه تربیت مدرس نیز برنامه های تشویقی را در آئین نامه ارتقاء اساتید تدوین و طراحی کرده که به زودی اطلاع رسانی می شود.
رییس دانشگاه ادامه داد: یک هفتم کل اعضای هیأت علمی حاضر در دانشگاه به عنوان اساتید برتر شناسایی شده اند. دانشگاه بر روی آنان به عنوان موتور حرکت دانشگاه سرمایه گذاری ویژه ای می کند. از آنها کمک می گیریم تا دانشگاه اعتلا یافته و به جایگاه واقعی خود برسد.
دکتر احمدی در خصوص بودجه پژوهش در کشور اظهار داشت: بخش پژوهش از بعد بودجه با مشکلات زیادی مواجه است. نظر مقام معظم رهبری نیز این است که دولتمردان در خصوص رشد بودجه های پژوهشی و پشتیبانی از پژوهشگران ممتاز، تفکرات خود را تغییر دهند. اما تاکنون حرکت جدی پیرامون این موضوع در برنامه ریزی های کشور دیده نشده است.
وی افزود: تأکید مقام معظم رهبری بر تخصیص 3 یا 4 درصد از GDP ( تولید ناخالص ملی) به بخش پژوهش است در حالیکه همچنان 4/0% یا 5/0% از GDP به بخش پژوهش تخصیص می یابد. امیدواریم جدول 14 که وظیفه اش رشد چشمگیر تخصیص های پژوهشی کشور است، محقق گردد.

رییس دانشگاه در مراسم گرامیداشت روز پژوهش

در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین دکتر فلاح رفیع، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز به سخنرانی با موضوع " پژوهشگر شایسته و پژوهش بایسته از دیدگاه امام علی (ع)" پرداخت و از وجود بیش از 40 ویژگی برای پژوهشگر در خطبه های نهج البلاغه خبر داد و گفت: یک پژوهشگر باید تلاش کند ارتباط خود با خداوند را خالصانه کرده و از پژوهش تنها به عنوان ابزاری برای ارتقاء خود بهره نبرد. پژوهشگر باید در برابر مشکلات مقاوم باشد و برای خدمت به مردم جامعه فعالیت کند. پژوهشگر شایسته با دیدن پیچیدگی های خلقت باید به عبرت و بصیرت برسد و در پژوهش های خود به نوآوری دست زده و موجبات رشد جامعه را فراهم کند.


28 آذر 1395 / تعداد نمایش : 3432