متن کامل خبر


 
بررسی لزوم تدوين طرح جامع فضاي سبز دانشگاه در نشست شورای مدیریت سبز

خلاصه خبر: در نشست شوراي مديريت سبز دانشگاه كه ششم دي ماه برگزار شد، اهميت توجه به فضاي سبز دانشگاه و لزوم تدوين طرح جامع براي آن مورد تاكيد قرار گرفت.

در ابتدای این نشست دکتر محمدزاده معاون پشتیبانی و منابع انسانی و قائم مقام رییس دانشگاه در شورای مدیریت سبز بر مدیریت انرژی، آب و پسماند و تفکیک آن از مبداء تاکید کرد. در ادامه دکتر فصیح پور دبیر شورا به جمعبندی رویدادهای محیط زیستی دانشگاه در یک ماه گذشته پرداخت.
در ادامه اين نشست دكتر مظاهري رییس دانشکده مهندسی مکانیک ضمن تاكيد بر اهميت ضرورت آشنايي با پديده احتراق در كشور تصريح كرد: كاهش آلودگي محيط زيست، جلوگيري از افزايش گازهاي گلخانه اي، جلوگيري از پديده هاي حريق و انفجار،‌ كاهش هزينه هاي بالاي نگهداري و تعميرات سامانه هاي احتراقي، كاهش قابل توجه مصرف سوخت در كشور،‌ وابستگي اكثر صنايع توليدات، وسايل حمل و نقل و مواد خوراكي به پديده احتراق از جمله عوامل اهميت آن است.
وي اظهار داشت: بايد به مساله بهينه سازي مصرف انرژي و احتراق به طور جدي در دانشگاه پرداخته شود و در اين زمينه فرهنگ سازي صورت گيرد. همچنين با توجه به نياز كشور به حداقل 20 هزار تكنسين در اين زمينه، با تربيت تكنسين مورد نياز ضمن ايجاد كارآفريني مي توانيم دانشگاهي پيشرو در اين زمينه باشيم.
وي همچنين به معرفي تكنولوژي هاي جديد احتراق از جمله احتراق بدون شعله پرداخت.
در ادامه نشست دكتر عباس يداللهي موضوع ارزيابي، ‌عارضه يابي و درمان خشكيدگي درختان چنار در دانشگاه را عنوان كرد.
وي با اشاره به اهميت محيط زيستي درخت چنار خاطر نشان كرد: يك درخت چنار مي تواند سه ماه از سال را فتوسنتز كند كه مي تواند براي 10 نفر در سال اكسيژن توليد كند.
وي تصريح كرد: بايد روي اصلاح الگوي فضاي سبز دانشگاه چاره اي بينديشيم. درختان چنار دانشگاه در بهار و تابستان خزان زودرس مي كنند و فتوسنتز در برگ هاي زرد به ميزان زيادي كاهش يافته و حتي متوقف مي شود و نتيجه مشهود آن مرگ تدريجي و ايستاده مردن درختان چنار دانشگاه است.
دكتر يداللهي افزود: براي ارزيابي و درمان خشكيدگي درختان چنار دانشگاه، نمونه برداري و آزمون آب و خاك، ‌بازديد ميداني و نمونه برداري از ريشه و اندام هوايي گياهان مرده، مريض و سالم بودن آنها، بررسي پروتكل نگهداري از درختان، تله گذاري آفت، انجام تيمارهاي اصلاحي،‌ شناسايي گونه هاي مناسب جايگزين و پلاك كوبي و شناسنامه دار كردن گياهان بايد صورت گيرد كه بهترين زمان انجام اين تحقيق در زمان خواب گياهان در ماه هاي آذر، دي و بهمن مي باشد.
در ادامه اعضاي شورا بر اهميت حفظ و نگهداري فضاي سبز در دانشگاه و تدوين برنامه مدون و طرح جامع براي آن تاكيد كردند.


6 دی 1396 / تعداد نمایش : 2084