متن کامل خبر


 
سخنرانی دانشجوی نمونه دانشگاه تربیت مدرس در حضور رهبر انقلاب

خلاصه خبر: دانشجوی نمونه کشوری دانشگاه تربیت‌مدرس در دیدار با مقام معظم رهبری تصریح کرد: مردم از میزان کارآمدی و اثربخشی دانشگاه‌ها بر زندگی خود، سوال می‌کنند.

مردمی‌سازی دانش در دانشگاه‌ها حلقه مفقوده پیشرفت کشور است.
رسول رجایی در دیدار نخبگان با مقام معظم رهبری که در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد، افزود:  رسالت اجتماعی دانشگاه‌ها و نظام علمی، بازگرداندن و تقویت سرمایه اجتماعی و افزایش اعتماد به نهاد علم است و حلقه مفقوده مردمی‌سازی علم و ترویج دستاوردهای علمی دانشگاهی به زبان مردم، احساس می‌شود.  
وی تصریح کرد: چهره‌سازی علمی در برابر  چهره‌سازی از سلبریتی‎‌‌ها و تأثیرگذاری اجتماعی از مأموریت‌های مهم دانشگاه است که از آن غفلت می‌شود.
عضو شورای حمایت و نظارت بر انجمن‌های علمی دانشجویی وزارت علوم همچنین تاکید کرد: توسعه راستین جنبش نرم‌افزاری می‌تواند وجه اثباتی گام دوم انقلاب اسلامی در عرصه علم و پژوهش باشد و این مهم با بخشنامه و ابلاغیه محقق نمی‌شود.
رجایی ادامه داد: دانشگاه باید بتواند با تکیه بر مکارم اخلاقی، ایمان به مبدأ و معاد، قناعت و زهد علمی، شاگردپروری، جهاد و ایثار علمی، همزادپنداری با مردم، اخلاق‌مداری، مبارزه با مدرک‌گرایی و بهره‌کشی علمی و استفاده‌های ابزاری از خود در برابر جبهه جاهلیت مدرن، صف‌آرایی کند.
دبیر پیشین مجمع دبیران انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه تربیت‌مدرس در بخشی دیگر از سخنان خود نیز با اشاره به بازداشت غیرقانونی عضو هیات علمی گروه خون‌شناسی دانشگاه تربیت‌مدرس در آمریکا  اظهار داشت:  توفیقات ایران در عرصه علمی، دشمنان نادان کشور را وادار به رفتارهای غیرانسانی مانند ترور دانشمندان و متخصصان کشور و گروگان‌گیری علمی نظیر ماه‌ها بازداشت بی‌منطق دکتر مسعود سلیمانی کرده است.
وی در این دیدار همچنین با تاکید بر ظرفیت‌های مستتر انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی  خواستار افزایش تمرکز مدیران دانشگاهی برای اعتماد به این تشکل‌های علمی فرهنگی کم حاشیه شد.
رجایی تاکید کرد:  مسئولیت‌پذیری باید جایگزین مطالبه‌گری صرف در بین تشکل‌های دانشجویی شود.
این فعال علمی فرهنگی دانشگاه تربیت‌مدرس در پایان پیشنهاد کرد: با توجه به تجربه موفق برقراری زیست‌بوم اقتصاد دانش بنیان در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با بهره‌گیری از تجربیات انجمن‌های علمی دانشجویی در وزارت علوم، می‌توان زیست‌بوم نوآوری و توسعه سازمان علمی جامعه‌محور با نگاه «علم برای همه» و «علم برای مردم» را با هدف ارائه خدمات، محصولات و کالاهای فرهنگ بنیاد و جامعه‌محور کشور، ایجاد کرد و اقتصاد دانش‌بنیان را به جامعه دانش‌بنیان وامنیت دانش‌بنیان پیوند داد.
گفتنی است، در این دیدار 12 نخبه دانشگاهی اعم از دانشجو و عضو هیات علمی، دیدگاه‌های خود را با مقام معظم رهبری در میان گذاشتند.


1 آبان 1398 / تعداد نمایش : 2454