برگزاری آیین بزرگداشت هفته جهانی بیوفیزیک در دانشگاه

خلاصه خبر: انجمن علمی دانشجویی بیوفیزیک به مناسبت بزرگداشت هفته جهانی بیوفیزیک نشستی علمی را با محوریت نانو پزشکی و کارآفرینی با حضور معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی و معاون آموزشی دانشکده علوم زیستی برگزار کرد.

در این نشست که با همکاری انجمن‌های علمی دانشجویی بهداشت باروری و مامایی، ایمنی شناسی پزشکی، نانو بیوتکنولوژی، بیوتکنولوژی پزشکی بیوانفورماتیک و سلول‌هایی بنیادی و پزشکی بازسازی شناسی برگزار شد، دکتر خواجه رییس دانشکده علوم زیستی ضمن خوشامدگویی به حاضران، به تشریح اهمیت شاخه بیوفیزیک در علوم پرداخت.
در ادامه این برنامه که با حمایت معاونت فرهنگی و اجتماعی برگزار شد، دکتر بیژن رنجبر استاد تمام و هیات علمی بیوفیزیک دانشگاه با بیان اینکه ایران رتبه 11 جهانی بیوفیزیک را قبل از هلند و سوییس داراست گفت: سال 2015 بیوفیزیک ایران در منطقه خاورمیانه بعد از رژیم صهیونیستی، رتبه دوم را به دست آورد و در سال 2016 به رتبه  اول ارتقا یافت.
وی با اشاره به اینکه این رشته در مقایسه با دیگر انشعاب‌های زیست‌شناسی مانند ژنتیک و بیوشیمی قدمت آن چنان ندارد گفت: به دلیل پیوند دو علم پایه  مادر یعنی فیزیک و زیست شناسی  و تغییر گرایش جامعه علمی جهانی از زیست شناسی سنتی به زیست شناسی نوین در حال حاضر تنها دانشی که می‌‌تواند برای چالش‌های زندگی انسان کنونی در حوزه انرژی، غذا، سلامت و محیط زیست راه حل ارائه کند، زیست شناسی نوین است.
عضو هیات علمی بیوفیزیک دانشگاه با بیان اینکه در حال حاضر با بحران انرژی روبرو نیستیم و آنچه هم اکنون مسئله ساز است بحران آنتروپی است گفت: در واقع انرژی از شکل مفید خود به شکل غیرمفید تبدیل می‌شود و زیست شناسی نوین  پاسخ گوی این مساله است.
وی با بیان اینکه دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت مدرس سال‌های آینده تغییرات مناسبی در ساختار علمی دانشکده و سرفصل‌های درسی ایجاد می‌کند، گفت: درسال‌های آینده شاهد در هم آمیختگی علوم مهندسی و دیگر علوم پایه با زیست‌شناسی به ویژه بیوفیزیک و بیوشیمی خواهیم بود و دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت مدرس در این امر پیشگام خواهد بود.
دکتر بیژن رنجبر با اشاره به  جایگاه ویژه این رشته بین دیگر گرایش‌های علوم زیستی گفت: وزارت علوم در حال تدوین سرفصل درسی کارشناسی این رشته است.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره  به امکان پذیر نبودن تحصیل این رشته در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های کشور گفت: دانش آموختگان  مقطع کارشناسی ارشد و دکتری این رشته می‌توانند به بهبود شرایط کاری و جذب به عنوان هیات علمی امیدوار باشند.
دکتر بیژن رنجبر همچنین با استقبال از فعالیت انجمن علمی دانشجویی بیوفیزیک دانشگاه تربیت مدرس برای انجام برنامه‌های آموزشی و فرهنگی، از این انجمن دانشجویی دعوت کرد تا فعالیت‌های خود را به سمت کارآفرینی و راه اندازی استارت آپ‌ها هدایت کند.
وی افزود: با توجه به فضا و ظرفیت‌های موجود در دانشگاه آزاد اسلامی، امکان حمایت معنوی و مالی از استارتاپ‌های دانشجویی مرتبط با علوم زیستی به ویژه بیوفیزیک وجود خواهد داشت.
در ادامه این نشست دکتر پرویز عبدالمالکی معاون آموزشی دانشکده علوم زیستی هم گزارشی آماری را درباره جایگاه علمی رشته بیوفیزیک ارايه کرد.
در این نشست که دکتر علی پیکری مدیر عامل موسسه شمیم، مجری آن بود، حاضران از قطعات تک نوازی و همنوازی گروه سرود بچه‌های سندرم داون و اوتیسم و شاهنامه‌خوانی شاهین بهرامی از دانش آموختگان دانشگاه تربیت مدرس بهره مند شدند و به برگزیدگان مسابقه هفته بیوفیزیک هدایایی به رسم یادبود اهدا شد.
نشست تخصصی اهمیت بیو فیزیک در حوزه نانو پزشکی و کارآفرینی 21 اسفند از ساعت 16تا 19 با حضور 100نفر در تالار همایش‌های دانشکده علوم پایه برگزار شد.


18 فروردین 1397 / تعداد نمایش : 3444

اخبار

access deny [1624]