یوسف زاده:مقاومت نوجوانان ایرانی معادلات جنگ روانی صدام را بر هم زد

خلاصه خبر:

نویسنده کتاب آن «بیست و سه نفر» در نشست صمیمی سلسه نشست‌های ادبیات پایداری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه به تشریح  چگونگی بر هم خوردن ابعاد جنگ روانی صدام در جنگ تحمیلی علیه ایران از سوی اسرای نوجوان پرداخت.  
احمد یوسف زاده در این نشست که روزشنبه 9 آبان 94 درمسجد قدس دانشگاه برگزارشد، درباره کتاب "آن بیست و سه نفر" گفت: 23 رزمنده نوجوان که 16 نفر از آنها از اهالی استان کرمان بودند برای تبلیغ علیه نظام به کاخ صدام برده شدند تا به دنیا وانمود شود که دولت ایران کودکان را به زور به جنگ می‌فرستد.
 وی افزود: در جریان عملیات بیت‌المقدس در سال 1361، عملیاتی که موجب آزادسازی خرمشهر شد، ما در بصره به دست نیرو‌های عراقی اسیر شدیم و اکثر قریب به اتفاق این گروه 23 نفره بچه‌های کرمان و از تیپ ثارالله بودند.
یوسف ادامه داد: صدام پس از دیدار با نوجوانان کرمانی می‌گوید تصمیم به آزاد کردن آنها دارد، اما شیر بچه‌های ایرانی وقتی متوجه نیرنگ دشمن می‌شوند ایستادگی می‌کنند و حاضر به بازگشت به ایران نمی‌شوند و بعثی‌ها این جسارت نوجوانان ایرانی را با شکنجه در مخوف‌ترین زندان‌های عراق جبران می‌کنند.
نویسنده «آن بیست و سه نفر» خاطرنشان کرد: آوردن یک عده نوجوان 15 ساله به کاخ صدام و واداشتن آنان به بیان اعترافاتی دروغین مبنی بر اجباری بودن اعزام رزمندگان نوجوان به جبهه‌های جنگ که می‌توانست افکار عمومی جهانیان را در جهت خواسته‌های رژیم بعث عراق تغییر دهد، موضوعی است که این کتاب را بی‌نظیر کرده است.
یوسف زاده در مورد جنگ روانی صدام حسین گفت: دلیل این جنگ روانی هم این بود که عراقی‌ها در جریان عملیات بیت‌المقدس شکست سختی خورده بودند و قصد داشتند آن شکست را جبران کنند. صدام حسین پیش از این عملیات گفته بود که اگر ایران بتواند خرمشهر را آزاد کند من کلید بصره را به ایران تحویل خواهم داد. زمانی که بعثی‌ها خرمشهر را از دست دادند، برای فرار از شکست خود طرح این پروژه را ریختند و در روزنامه‌های عراق اکاذیبی را به ما نسبت دادند.
وی با اشاره به شکنجه‌های وحشیانه و غیر انسانی بعثی‌ها، گفت: 23 رزمنده نوجوان سپس دست به اعتصاب غذا می‌زنند ودر آستانه مرگ بالاخره دشمن آنها را از بغداد به اردوگاه اسرا می‌فرستد.
یوسف زاده اضافه کرد: من در زمان اسارت با کمترین امکانات و دور از چشم عراقی‌ها داستان می‌نوشتم و دوستانم آن‌ها را می‌خواندند .
یوسف زاده درباره این کتاب گفت: این اثر به دلیل حماسه آفرینی‌های بیست و سه نوجوان در دوران اسارت قطعا یکی از کتاب‌های شاخص دفاع مقدس است و این کتاب تا به حال 34بار نیز تجدید چاپ شده است وحدود 80هزار شمارگان ازآن منتشرشده است.
لازم به ذکر است احمد یوسف زاده نویسنده و آزاده 8 سال دفاع مقدس که سابقه 15 سال روزنامه نگاری دارد، این کتاب را به شکل روایت داستانی نگاشته است و تاکنون 8 اثر در حوزه دفاع مقدس شامل، رنج سفر، لبخند در قفس، پلاک طیبه، 17 سالگی‌ام، آتش افروز، آن 23 نفر و ترکین راز از ایشان منتشر شده است.

12 آبان 1394 / تعداد نمایش : 3924