بخش زمین‌شناسی

رشته‌های علوم پايه و در ميان آنها رشته زمين‌شناسی، پايه و بنياد هر نوع توسعه پايدار در جامعه ايران می‌باشد. توسعه کمی و کيفی دوره‌های تکميلی در گرايش‌های زمين‌شناسی در کشور، به دليل نياز روز افزون جامعه به دانش‌آموختگان تحصيلات تکميلی و تخصصی در گرايش‌های مختلف زمين‌شناسی در مسير نيل به خودکفائی و استقلال همه جانبه و پايدار کشور ضرورت دارد. هر نوع طراحی توسعه و گسترش، مثل شهرسازی و احداث سازه و ابنيه و شناخت توان معدنی و ذخائر کشور، در گرو توسعه و گسترش دانش پايه‌ای زمين‌شناسی در کشور است. بخش زمين‌شناسی افتخار دارد که جزو اولين رشته‌های داير شده در دانشگاه تربيت مدرس از آغاز شکل‌گيری آن بوده و اکنون تعداد زيادی از کادر علمی در رشته زمين‌شناسی در دانشگاه‌های کشور را دانش‌آموختگان همين بخش تشکيل می‌دهند.
بخش زمين‌شناسی دانشگاه تربيت مدرس در سال 1362 با پذيرش دانشجو در دو گرایش زمين‌شناسی مهندسی و تکتونيک در مقطع کارشناسی‌ارشد شروع به‌کار نمود. در سال 1369 رشته زمين‌شناسی اقتصادی در مقطع کارشناسی‌ارشد به مجموعه بخش اضافه شد. در سال‌هاي 72 و 73 اولين آزمون دکتری تخصصی، به ترتيب در رشته‌های زمين‌شناسی مهندسی، تکتونيک و پترولوژی برگزار گرديد. در سال 1379 نخستين دانش‌آموختگان دکتري به جمع خدمتگزاران جامعه اسلامي در عرصه‌هاي آموزشي و تحقيقاتي پيوستند. پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسي‌ارشد گرایش پترولوژي از سال 1381 آغاز شد. این بخش با برخورداري از نيروهای متخصص و تجهيزات آزمايشگاهی مناسب، آمادگی اجرا و يا همکاری در پروژه‌های تحقيقاتی و اکتشافی در زمينه‌های زمين‌شناسی مهندسی و ژئوتکنيک، تكتونيك و لرزه زمين ساخت، ماگماتيسم، متالوژنی و اکتشافات معدنی را دارد.

گروه‌های آموزشی بخش زمین‌شناسی:


بخش شیمی

بخش شيمی دانشگاه تربيت مدرس با داشتن اعضای هیأت علمی مجرب و همچنین جذب نیروهای جوان و کارآمد همواره یکی از بخش‌های مطرح در زمینه علم شیمی در ایران محسوب شده است.
بیش از صدها مقاله چاپ شده در مجلات علمی سراسر جهان محصول فعالیت اساتید برجسته و دانشجویان این بخش است. شایان ذکر است در حال حاضر ده‌ها دانش‌آموخته این بخش در بخش‌های مهم این مرز و بوم از جمله به عنوان عضو هیأت علمی با درجه دکتری در سایر دانشگاه‌ها پایه‌گذار خدمات برجسته بوده و همواره در پیشرفت میهن اسلامی ایران از هیچ تلاشی فروگذار نبوده‌اند.
درضمن همکاری چشمگیر این بخش با دیگر مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ها خصوصاً در سال‌های اخیر، زمینه‌ساز ارتباط تنگاتنگ و امیدوارکننده در زمینه پژوهش‌های بنیادی و صنعت در جهت رفع هرگونه وابستگی به بیگانگان شده است. مسئولان، اعضای هیأت علمی و کارکنان بخش شیمی تمام تلاش خود را به کار بسته‌اند تا با تمام توان در جهت رفع مشکلات، سرعت بخشیدن به امور، افزایش و به روزرسانی اطلاعات و صرفه‌جویی در هزینه‌های جاری اقدامات لازم را به عمل آورده و از هیچ کوششی فروگذار نباشند.  

گروه‌های آموزشی بخش شیمی:


بخش فیزیک

بخش فیزیک از سه گروه ذرات بنیادی و نظریه میدان‌ها، فیزیک اتمی مولکولی، فیزیک ماده چگال تشکیل شده است. در هر سه گروه همه ساله در دو مقطع کارشناسی‌ارشد و دکتری دانشجو پذیرفته می‌شود. دانشجویان کارشناسی‌ارشد و دکتری در بخش فیزیک ضمن برخورداری از آموزش‌های استاندارد فیزیک، از تجهیزات آموزشی و آزمایشگاهی مناسب، کتابخانه غنی، شبکه و جو پویای علمی بهره می‌برند. فعالیت‌های پژوهشی در بخش فیزیک طیف وسیعی را از نظریه‌های بنیادین طبیعت تا کاربرد فیزیک در علوم دیگر و تکنولوژی، شامل می‌شود. از جمله این فعالیت‌ها عبارتند از: رشد و سنتز مواد نانویی و انجام طیف سنجی در شرایط بحرانی، رشد و مطالعه بلورهای نانوفتونیک، بررسی خواص نوری مواد و اندرکنش نور با ماده، آشکارسازها، سنسورها و تبدیل امواج صوتی به نور در گروه اتمی ملکولی؛سیستم‌های الکترونی با اندرکنش‌های قوی، نانو ساختارهای مغناطیس، سیالات فرومغناطیس، مدل‌های محاسباتی نانوساختارها، نانو فیزیک و پیل سوختی در گروه ماده چگال؛ کیهان‌شناسی، گرانش، نظریه میدان‌های کوانتومی، دوگانی‌ها، ابرریسمان و ابرتقارن در گروه ذرات و گرانش.  

گروه‌های آموزشی بخش فیزیک